Pages

Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Sabtu, 4 Disember 2010

HARGA BARANG NAIK?..INI SEBAB DIA......



salam kepada semua..

Terkejut Seluruh Rakyat Malaysia... Sebelum ni Harga Petrol RON 97 naik 15 sen...ingatkan...kerajaan dah sedar...rakyat sudah naik darah....tak sampai beberapa hari...Tambah lagi 4 perkara yang di naikkan iaitu Petrol RON 95,Diesel,Gas(LPG) dan juga gula...WAH..!..lau mak-mak cik tua dan nenek kat kampung ni memang dah melatah..siap menyumpah lagi kat kerajaan ni...Apa tak nya...(4 + 1)...semuanya naik...Slogan bukan punya main cantik lagi...``RAKYAT DIDAHULUKAN``...ingatkan kalau dah slogan tu RAKYAT DIDAHULUKAN...harga barang tak lah naik tanpa persetujuan rakyat...Tapi...alahai..1MALAYSIA terkejut lah...Slogan tu hanya cantik pada nama sahaja...Satu tindakan BODOH kerajaan yang Penulis Smart Generation boleh katakan..kenapa tak bodoh ke? kalau naik kan harga barang dalam rakyat tengah mengalami kesempitan hidup dan kadar inflasi yang semakin meningkat sekarang?...ARGH!!!...macam-macam alasan kerajaan ni boleh bagi kan...Harga Barang di Malaysia antara yang paling rendah di Dunia lah...Harga Gula naik ni..Menteri Kesihatan mesti jawab nak kurangkan penyakit Diabetis Pada rakyat Malaysia...Menteri Kesihatan tak pak yah Guna Gula lah dalam masakan kalau begitu!....

Nak tahu sebab apa harga Petrol dan Gula naik?...Jawapannya adalah untuk mengurangkan subsidi yang ditanggung kerajaan Malaysia dan sebagai suatu penyelarasan...Kerajaan dapat menjimatkan perbelanjaan kira-kira RM 1.18 Bilion ringgit..haha..kerajaan nak jimat?...ini kata IDRIS JALA lah...Kerajaan membazir duit rakyat buat bangunan besar-besar dan tinggi-tinggi tu tak membazir lah?..kepala hotak dia..!!!...yang susahnya rakyat Malaysia lah....yang terkesan dengan kenaikan harga Petrol dan Gula ni rakyat miskin lah...!!!..rakyat berpendapatan rendah pun turut terjejas sekali..!!!...habis tu Kalau Minyak naik..Gas naik..Harga-harga Barang lain stabil la?...orang bodoh je cakap macam tu..memanglah semua harga barang akan naik..Peniaga pun lihat pada peningkatan Kos ini jugak!!!..Mesti KPDNKK nak buat pemantaun harga barang kan?..haha...KPDNKK ni jugak lah yang menaikkan semua harga barang-barang ini...Jangan duk cakap lah pasal GTP dan NKRA yang kononnya kerajaan nak berikan keutamaan kepada rakyat yang miskin...Pengurangan Subsidi pun dah cukup membebankan rakyat...


Menteri KPDNKK ni pun satu  DS ISMAIL SABRI...Sebelum ni keluar kenyataan...harga minyak RON 95 tidak akan dinaikkan sehingga hujung tahun ini.Buat kenyataan memalukan sahaja..Sedar-sedar belum je penghujung tahun dah Naik pun...Nak buat macam mana lah..BOS-BOS besar yang suruh naikkan harga-harga barang ni...bukan tahu kepayahan dan keperitan rakyat..mereka orang koprat..fikir nak untung besar sahaja!...yang jadi mangsanya rakyat...yelah..dalam organisasi tu..memang mereka boleh dapat dan capai target mereka...mesti mereka menjadi kebanggaan..sebab dapat memberikan penyelesaian kepada kerajaan...Tapi..yang jadi mangsanya..Rakyat juga!!!!...

Penulis Smart Generation yakin..rakyat tak kan bediam diri...Rakyat pun ada kekuatan dan semangat juga...Ingat Rakyat kita ni Bodoh ke?..Kalau tak lawan pergi turun ke demonstrasi...Rakyat boikot dalam Undi waktu Pilihan Raya Umum..nanti..kalau dah kalah Pilihan Raya Umum..jangan salahkan RAKYAT!!!!!!




3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mungkin harga barang naik sebab nak bina menara warisan tu kot.

Fiqah Alias berkata...

heee~ rakyat didahulukan..pape pon..mmg kita sebagai rakyat la yg didahulukn...(~.~)

Adam Hafis berkata...

betul. rakyat tidak akan berdiam diri..
kerajaan x boleh buat tindakan yang tidak feveret ini jika mahu mnang pru 13..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse

Pengikut