Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Ahad, 2 Januari 2011

KHAIRY JAMALUDDIN MAHU BERSARA POLITIK!!!!!!!
salam kepada semua...

BERITA PANAS POLITIK...!!!!!!!!...TERBARU....KHAIRY JAMALUDDIN MAHU BERSARA DARI POLITIK..!!!!!...BETUK KE NI?......

WAH...SEBAB APA YE...?KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA NAK BERSARA DARIPADA POLITIK?...MASA DEPAN CERAH NI..BOLEH JADI PERDANA MENTERI SATU MASA NANTI....HAHAHA...

ADA ORANG TAK SUKA DENGAN KHAIRY JAMALUDDIN KE DALAM UMNO?
ATAU..KHAIRY JAMALUDDIN MAHU LARI DARI SKANDAL?

KATA KHAIRY JAMALUDDIN....BELIAU MAHU MENYAMBUNG PELAJARAN....

WAH..BAGUS..MENUNTUT ILMU HINGGA KE LIANG LAHAD....

GEMBIRALAH SEMUA PUAK-PUAK UMNO YANG TAK SUKA KHAIRY DENGAR PENGUMUMAN INI....


SIAPAKAH KHAIRY JAMALUDDIN INI...?.......

YB Khairy Jamaluddin Abu Bakar merupakan ahli politik Malaysia yang menjawat jawatan Ketua Pemuda UMNO Malaysia dan merupakan Ahli Parlimen Rembau. Beliau juga merupakan menantu kepada mantan Perdana Menteri Malaysia Tun Tun Abdullah Ahmad Badawi setelah berkahwin dengan Nori Abdullah.Khairy dilahirkan di Bandaraya Kuwait, Kuwait. Beliau merupakan satu-satunya anak bagi seorang bekas diplomat Dato' Jamaluddin Abu Bakar dan Dato' Rahmah Abdul Hamid.Khairy melanjutkan pelajarannya di United World College of South East Asia di Singapura, dan pengajian universitinya di Universiti Oxford, United Kingdom. Ketika di Oxford, beliau menuntut di Kolej St. Hugh, dan kemudiannya graduan dalam bidang Falsafah, Politik, dan Ekonomi (PPE).Walaupun penglibatan ekonomi dalam pengajiannya adalah minimum, Khairy menulis dan memberi komen tentang status dan iklim ekonomi di Malaysia. Beliau telah dikritik kerana menulis isu yang tidak difahami oleh beliau.Beliau hanya muncul di bawah kepimpinan Perdana Menteri Ke-4, Tun Abdullah Ahmad Badawi. Pada masa itu beliau diberi kepercayaan untuk menjadi Naib Ketua Pemuda UMNO di bawah Dato' Seri Hishamuddin Hussein.Semasa bulan Mac 2009, iaitu di dalam Pilihan Raya Umum Malaysia 2008, Khairy bertanding menggunakan tiket Barisan Nasional . Beliau telah bertanding di kawasan parlimen Rembau , Negeri Sembilan. Khairy telah menang dengan mendapat undi sebanyak 26525 mengalahkan calon lawan ialah Badrul Hisham Shaharin dari PKR mendapat 20,779 undi. Peratus pengundi yang keluar ialah 77% . Undi rosak sebanyak 1086.
 
 
BERIKUT MERUPAKAN KENYATAAN BELIAU MAHU BERSARA DARIPADA POLITIK:-

Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mengesahkan spekulasi bahawa beliau tidak akan mempertahankan kerusi Parlimen Rembau pada pilihan raya umum akan datang.Apabila diminta mengesahkan spekulasi mengenai keputusannya untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum ke-13, beliau menjawab 'ya' menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS).

Terdahulu, Khairy mencetuskan kekecohan di Twitter apabila mengumumkan keputusannya untuk berehat daripada bidang politik."Hope to help win more youth support for BN (Barisan Nasional) in 2011 & work hard preparing for elections. Then I’m taking a break from politics. Can’t wait".(Harap dapat bantu raih sokongan belia untuk BN pada 2011 dan bekerja keras untuk menghadapi pilihan raya. Kemudian saya hendak berehat dari politik. Tidak sabar) katanya menerusi Twitter pada Sabtu.

Kenyataan tersebut mendapat respon hebat daripada para pengikutnya yang tertanya-tanya sama ada Ahli Parlimen Rembau itu tidak akan mempertahankan kedudukannya kelak."I would like to ‘stand down’ as they say in the UK. A couple of things I’d like to do before it gets too late".(Saya ingin 'menarik diri' seperti perumpamaan di United Kingdom. Beberapa perkara mahu saya lakukan sebelum terlambat) jawab Khairy sebagai respon kepada seseorang yang bertanya maksud beliau tentang 'berehat'.

Bagaimanapun, apabila disoal mengenai tempoh 'rehatnya' dari politik, beliau menjawab: "Belum tahu. Tak pasti apa yang akan saya lakukan. Beberapa perkara saya mahu lakukan seperti menyambung pelajaran."
Khairy sebelum ini pernah menyebut tentang kemungkinan untuk tidak mempertahankan kerusi parlimen Rembau menerusi satu temu bual bersama portal berita pada Julai lalu.Ketika itu, beliau memperjelaskan kenyataannya pada sehari sebelum, yang mengatakan dia hanya mempertimbangkan kemungkinan tersebut dan belum lagi membuat keputusan berhubung perkara itu.-MSTAR


3 ulasan:

shapoji berkata...

aku kalau kira org pro-gov, tapi tak suke ngan si KJ nie...perasan je lebih, pemorak poranda malaysia

Shahazrin berkata...

mukriz is better

ira mohd berkata...

tak suke dia as dlm bidang politik2 neh. tak amek port sgt. tp suke dia. hitam manis. HAHA. bley? ;p

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse