Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Khamis, 13 Januari 2011

GELARAN ``DATUK`` BOLEH DI BELI.....??????salam kepada semua...GELARAN DATUK BOLEH DI BELI RUPANYA....?????


TAHUN 2006 HARGA UNTUK BERGELAR DATUK SEBANYAK RM 250,000

DENGAN GELARAN DATUK NI....KONONNYA AKAN MEMUDAHKAN KERJA DALAM PERNIAGAAN.......KALAU GELARAN DATUK INI BOLEH DI BELI DENGAN WANG RINGGIT....TIDAK MUSTAHIL SUATU HARI NANTI..GELARAN DATUK INI TIDAK AKAN DI HORMATI LAGI SEBAGAI SATU PEMBERIAAN KEPADA INDIVIDU YANG BANYAK MENYUMBANG BAKTI KEPADA NEGARA.......ADAKAH KITA MAHU GELARAN DATUK INI..ATAU ORANG YANG BERGELAR DATUK INI TIDAK LAGI DIHORMATI OLEH MASYARAKAT.....?????..JIKA BENAR DAKWAAN INI..BERAPA RAMAI DATUK-DATUK DI MALAYSIA INI YANG TELAH MEMBELI GELARAN ITU.....??????Berikut merupakan kenyataan penuh mengenai perkara ini:-


Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), (Datuk) Mohd. Ali Baharom memohon maaf kepada semua pihak yang mengenalinya dengan gelaran ‘Datuk’ sebelum ini kerana ia sebenarnya palsu dan tidak diperakukan.Menurutnya, kesilapan itu perlu diakui dan diperbetulkan segera memandangkan beliau kini bergiat aktif dalam kerja-kerja kebajikan dan tidak mahu ia disalah anggap pada masa depan.

“Hari ini saya mahu membersihkan nama saya dengan memohon maaf secara terbuka kepada semua pihak termasuk media kerana menggunakan gelaran ‘Datuk’ yang telah saya ‘beli’ pada 2006 dengan RM250,000.
“Selain untuk saya sendiri, saya juga membelikan gelaran ‘Datuk’ buat seorang lagi kawan dengan harga sama dan kos keseluruhan termasuk menyediakan hiburan kepada penjual adalah sekitar RM1 juta,” katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.

Mohd. Ali memakai gelaran itu yang kononnya dianugerahkan oleh institusi diraja dari sebuah negeri di bahagian utara Semenanjung pada 2006 menerusi seorang ejen dan ahli kerabat institusi itu.
Bagaimanapun, katanya, beliau tidak boleh mengambil sebarang tindakan undang-undang kepada ahli kerabat itu memandangkan individu tersebut telah diisytihar muflis beberapa tahun lalu. 

Menceritakan pengalamannya, kata Mohd. Ali, ‘nafsu’ untuk memakai gelaran ‘Datuk’ pada masa itu timbul kerana berfikiran ia boleh memudahkan urusan perniagaannya sebagai kontraktor.Namun, katanya, ia tidak lagi perlu kerana menginsafi gelaran itu diperoleh secara palsu dan berpendapat ia boleh mendatangkan kemudaratan kepadanya dari segi sosial dan ketuhanan pada masa depan.

Tiada ulasan:

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse