Pages

Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Khamis, 17 Oktober 2013

CARA LULUS LOAN RUMAH DENGAN MUDAH UNTUK PEMILIK BISNES








FAKTA: 70% orang yang berniaga sendiri susah nak lepas loan rumah..
 
Itu cerita 3 tahun lepas...
Sekarang, dah 5 biji property saya beli, boleh lepas 90% loan dari pihak bank, walaupun saya melakukan bisnes yang sama seperti 3 tahun lepas.
Nak tahu ceritanya?
Sebelum tu, tahukah anda yang hampir majoriti dari pemilik perniagaan kecilan dan sederhana asalnya bekerja makan gaji. Bila sebut makan gaji maka akan ada...
  • Pay slip (Slip gaji)
  • Akaun bank yang stabil
  • Akaun KWSP
  • Majikan yang membayar gaji setiap bulan
Perkara-perkara di atas akan menyebabkan orang yang kerja makan gaji mudah untuk melakukan permohonan serta LULUS pinjaman membeli rumah. (Tapi ianya terhad kepada gaji kita je la kan..)

Inilah PERSEPSI yang tersebar luas di kalangan kita dan jika kita memulakan perniagaan maka satu PERSEPSI lain pula yang akan timbul iaitu orang berniaga kecilan boleh lupakan PINJAMAN BANK untuk beli rumah kerana tidak memiliki perkara-perkara di atas...


Ada jugak yang cakap kalau buat bisnes sendiri (milikan tunggal), bank tak akan lepas loan rumah.. Ada juga yang bagitau perniagaan mestilah berusia minimum 2 tahun baru boleh apply loan.. Betul tak?

Sebenarnya persepsi itu karut belaka..

Mahukah anda jika bercerita tentang pengalaman saya dan TIPS POWER untuk lulus loan rumah dengan mudah?
Khas untuk usahawan macam kita ni la..

3 Tips Membeli Rumah Pertama


Di sini saya nak kongsikan tentang 3 tips
untuk membeli rumah pertama anda.


#PERTAMA: Faktor Lokasi
- Sebelum tu, anda pelu tetapkan dahulu bahawa
rumah tersebut untuk disewa, dijual balik atau
untuk duduk sendiri?
Kalau untuk disewa, anda mestilah letak target
siapa yang bakal sewa rumah anda.
-Kalau untuk orang bujang, seeloknya cari lokasi
yang berdekatan dengan Stesen LRT atau Bus Stop.

- Kalau untuk dijual balik, pastikan lokasi
tersebut mempunyai potensi kenaikan rumah yang
tinggi. Anda boleh buat survey sebelum membeli.

- Kalau untuk duduk sendiri, pastikan anda selesa
dengan kejiranan rumah anda. Sebab jiran inilah
yang anda akan mengadap hari-hari..

#KEDUA: Faktor Pemaju
- Seringkali kita dengar berita tentang pemaju
perumahan yang terbengkalai projeknya.
Jadi, seeloknya cari pemaju perumahan yang
dah besar dan ada nama. Jadi, potensi untuk
rumah anda siap dalam masa yang ditetapkan
adalah tinggi.


#KETIGA: Faktor Kewangan
- Apa yang penting bagi kita yang pertama kali
nak beli rumah ialah kita kena tahu status
kewangan kita. Sama ada kita mampu untuk membayar
deposit rumah atau tidak. Ataupun adakah kita
mampu untuk yakinkan pihak bank untuk luluskan
loan rumah kita?

- Jadi, saya sarankan dalam bab untuk yakinkan
pihak bank untuk luluskan loan rumah kita,
anda dapatkan panduan ini:-

PANDUAN LULUS LOAN RUMAH

- Saya sendiri pun dah dapatkan panduan ini
dan ternyata ianya sangat berbaloi-baloi
untuk dimiliki..
Lebih-lebih lagi untuk pemilik bisnes macam
kita ni..

Semakin hari semakin ketat syarat yang
ditetapkan oleh pihak Bank Negara dalam
meluluskan permohonan rumah kita.


Yerla kan, sebagai seorang pemilik bisnes
macam kita ni, mesti makin banyak persoalan
yang ditanya dan mesti banyak dokumen yang
akan diminta. Pendek kata, peluang untuk
lulus loan rumah sangat tipis..


Betul tak?


Namun begitu, sebenarnya ada cara untuk
kita sebagai pemilik bisnes ni untuk mudah
lulus loan rumah..

Ianya telah didedahkan oleh sahabat saya
iaitu Hafizi Zain.

Dalam ebook beliau, beliau telah mendedahkan
teknik yang beliau gunakan sendiri sehingga
dapat membeli 3 buah rumah teres dan 1 buah
kedai 2tingkat di sekitar Shah Alam, Klang
dan Puncak Alam.


Boleh baca sepenuhnya kat sini:-
PANDUAN LULUS LOAN RUMAH

Saya sendiri sudah membeli darinya dan
ternyata panduan yang beliau sediakan memang
berbaloi-baloi untuk dimiliki.

Lebih-lebih lagi untuk kita yang berniaga
sendiri dan berminat untuk membeli rumah.


Jadi, sekiranya anda juga mempunyai impian
untuk memiliki rumah sendiri, bolehlah
terus mendapat panduan beliau ini ya..
Okay, itu saja untuk tips kali ini.

Jumpa lagi!


Yang ikhlas,

Mohd asri  Zulkifli
LULUSLOAN.COM

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse

Pengikut