Pages

Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Sabtu, 28 September 2013

BAGAIMANA PELABURAN HARTANAH TANPA MODAL..?

Bagi anda yang dah mula‘gatal-gatal tangan’ nak ceburi bidang PelaburanHartanah, sini saya ada mesejpenting untuk saya bongkarkan kepada anda ...





KINI DIBONGKARKAN: Bagaimana Anda Yang Bergaji Kurang RM2000 “Biasa-Biasa” Sahaja Sebulan Malah Yang Berpendapatan Rendah Pun Mampu Membeli Rumah Atau Memulakan Pelaburan Hartanah TANPA Keluar Modal Walau Satu Sen Pun!
Ye saya tahu, mesti ada yang berfikiran skeptik bila saya katakan anda mampu beli rumah dan mulakan pelaburan hartanah dengan tanpa keluar sebarang modal pun. Tapi memang inilah REALITI yang saya sendiri pernah lakukan. Dengar baik-baik segala apa yang akan saya sampaikan dalam laman web ini untuk tahunya lebih lanjut ...  
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat bakal jutawan hartanah,

Saya amat percaya sekali, tujuan anda berada di laman web saya ini adalah untuk yang lain dan tak bukan bagi mengetahui lebih lanjut bagaimana anda mampu menjana kekayaan melalui pelaburan hartanah.

Betul tak?

Jika itulah matlamat anda, saya ada berita baik. Anda memang berada di tempat yang betul.

Saya sendiri akan bimbing anda bagaimana anda boleh memulakan pelaburan hartanah dengan mudah.

Tapi sebelum kita pergi lebih mendalam, mari saya tanya diri anda terlebih dahulu soalan berikut ...



Adakah Anda Benar-Benar Memahami Apa Itu Pelaburan Hartanah Sebenarnya?
  

Mari kita ‘back to basic’ atau dalam kata lain, kita kuatkan dulu ‘fundamental’, pengetahuan asas mengenai pelaburan hartanah ini.

Penting untuk anda benar-benar kuasai asas dan fahami apa itu sebenarnya pelaburan hartanah ini sebelum pergi lebih jauh.

Pelaburan hartanah ialah suatu pelaburan di mana anda membeli rumah atau premis perniagaan yang belum siap atau sudah siap pada harga yang lebih rendah.

Keuntungan yang bakal anda perolehi daripada pelaburan hartanah ini ada 2 iaitu:-

    1.    Samada melalui peningkatan nilai modal (Capital Gain) dengan cara anda menjual semula hartanah               tersebut pada harga jauh lebih tinggi daripada harga belian anda di masa hadapan.

    2.    Ataupun cara kedua ialah anda mengutip duit sewa setiap bulan daripada hartanah tersebut. Inilah                   mereka biasa panggil sebagai Residual Income atau Passive Income.

Mesti sekarang anda akan bertanya saya pula, bagus sangat ke pelaburan hartanah ni? Besar ke potensinya?

Ya, memang amat-amat BESAR potensi pelaburan hartanah ini. Pulangannya boleh menjangkau minimum 30% setahun. Mana ada pelaburan di Malaysia ini yang pulangannya sebegitu dalam masa setahun!

Tak percaya? Sini saya kongsikan bersama anda buktinya yang baru-baru ini keluar di akhbar Berita Harian ...


Keratan akhbar Berita Harian terbaru yang menjangkakan kenaikan pulangan 30% setahun bagi pelaburan hartanah di kawasan Lembah Klang. KLIK SINI untuk sumber rujukan.



Anda pasti sudah mula nampak akan potensi besar Pelaburan Hartanah ini. Ni bukan saya saje-saje yang cakap, tapi mengikut analisis daripada pakar sendiri iaitu pihak institusi perbankan dan pelaburan tersebut.

Ok, mungkin sekarang anda sudah mula sedar akan potensi pelaburan hartanah ni. Tapi mungkin masih ada yang bertanya saya, best sangat ke pelaburan hartanah ni?

Mari saya kongsikan pula bersama anda antara kelebihan-kelebihan pelaburan hartanah ini yang tidak terdapat pada mana-mana jenis pelaburan lain yang ada di Malaysia ini ...



7 Kelebihan ‘Powerful’ Pelaburan Hartanah Yang Jauh Lebih Baik Berbanding Mana-Mana Jenis Pelaburan Lain


Terbukti Boleh Melawan Inflasi Untuk Jangka Masa Panjang


Memang tidak boleh kita nafikan lagi, harga hartanah akan sentiasa naik jika pemilihan lokasi hartanah anda tersebut adalah tepat.

Semakin lama anda menyimpan hartanah anda tersebut, dalam masa yang sama juga semakin meningkatnya kadar inflasi (nilai harga barang), nilai hartanah anda turut akan melonjak naik.

Ini belum lagi diambil kira dengan permintaan tinggi di lokasi tersebut dan dalam masa yang sama kekurangan tanah. Pasti pulangan pelaburan hartanah anda ini akan buatkan anda tersenyum lebar sepanjang masa :-)


Anda Mampu Menikmati Pendapatan Sewa – Pendapatan Pasif


Inilah ‘syurga dunia’ setiap pelabur hartanah. Sementara menunggu nilai hartanah milik anda meningkat, anda boleh sewakannya.

Tahukah anda, pada hari ini, hartanah yang bernilai RM100,000 senang-senang anda boleh sewakan RM500 atau lebih sebulan.

Bayangkan anda ada 2, 3 atau lebih buah hartanah yang memberikan anda pendapatan sewa bulanan RM500 minimum setiap satunya. Bukankah ianya sudah mampu menyamai gaji bulanan kerja tetap anda?


Boleh Jadikan Cagaran Untuk ‘Emergency Case’


Anda memerlukan wang daripada pihak bank disaat-saat ‘kritikal’ anda?

Usah risau, dengan hartanah milik anda sendiri, anda boleh jadikannya sebagai cagaran dan gadaian untuk anda buat pinjaman wang di bank.

Pihak bank pasti akan tersenyum lebar dan mengalu-alukan untuk meluluskan dengan mudah pinjaman anda.


Satu-Satunya Jenis Pelaburan Boleh Anda ‘Guna-pakai’


Dengan hartanah seperti rumah, anda boleh ‘gunakannya’ untuk kegunaan sendiri anda disaat anda memerlukannya. Anda boleh duduk dan tinggal di dalamnya.

Bandingkan dengan saham atau emas, bolehkan anda ‘duduk’ di dalamnya?


Boleh Miliki Pada Kos Minima, Tapi Nilai Maksimum


Untuk membeli sesebuah hartanah yang bernilai ratusan ribu Ringgit, anda cuma perlu sediakan 10% sahaja sebagai wang pendahuluan. Yang selebihnya, pihak bank akan dengan rela-hati memberi anda pinjaman.

Malah, sekarang anda boleh dapatkan pinjaman 100% - inilah yang akan kita kupaskan lebih mendalam, Pelaburan
Hartanah TANPA modal!


Boleh Dinaiktaraf Seterusnya Meningkatkan Nilai


Satu lagi kelebihan yang tidak terdapat pada mana-mana jenis pelaburan lain.

Anda boleh naiktaraf sesebuah hartanah anda dengan mencantikkannya seperti mengecat, membuat renovation kecil, memasang kabinet dan sebagainya.

Setelah itu, nilai hartanah anda tersebut akan meningkat naik dengan mendadak seterusnya anda mampu menjualnya dimasa hadapan dengan harga jauh lebih tinggi.


Sebagai Jaminan Hidup Masa Depan Lebih Tenang


Anda tidak perlu lagi risau berurusan dengan tuan rumah yang ‘bengis’ atau secara tiba-tiba anda ‘dihalau’ keluar oleh tuan rumah yang anda sewa tersebut.

Dengan hartanah milik anda sendiri, segala kawalan pemilikan terletak di tangan anda. Dari situ anda boleh membina kehidupan keluarga yang lebih tenang dan stabil.




Begitulah antara kelebihan-kelebihan ‘super-powerful’ yang saya berani jamin, tak kan anda dapat melalui mana-mana jenis pelaburan yang ada di Malaysia ini.

Khusus hanya dengan pelaburan hartanah sahaja.

Ok, tentunya sekarang ni anda sudah tak sabar-sabar lagi dah nak start terus pelaburan hartanah dan menjana keuntungan jangka masa panjang dengannya.



Dengan ini anda tidak perlu nak susah-susah keluarkan wang simpanan bertahun-tahun lamanya tu. Malah tidak mustahil untuk anda jimatkan wang anda sehingga RM20,000 ke RM100,000 dengan bimbingan saya!

  • Saya kini berkhidmat di salah-sebuah syarikat gergasi minyak negara sebagai Teknikal Eksekutif dalam pengkhususan Kejuruteraan Petroleum.
  • Merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda di salah-sebuah universiti di Perth, Australia. Kini sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang Masters In Science di Heriot-Watt University of Edinburgh.
  • Mula menceburkan diri dalam jual-beli hartanah sewaktu sejak mula-mula kerja dulu.
  • Setakat 2012 ini, selama lebih kurang 3 tahun berkecimpung dalam bidang hartanah berjaya mengumpul Net Worth (Nilai Bersih) RM500,000 TANPA mengeluarkan sebarang modal pun!


Saya juga merupakan blogger hartanah yang aktif berkongsi pelbagai tips, panduan dan ‘real-life experience’  bagaimana saya sendiri menjalankan pelaburan hartanah TANPA modal di blog www.SaufiKarim.com


Untuk download Ebook “PHTM?” Edisi Preview ini secara percuma, anda cuma perlu isikan Nama dan Email anda pada kotak di bawah. Kemudian tekan butang ‘SayaNak Download!’

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse

Pengikut