Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Isnin, 4 Julai 2011

THAILAND AKAN BENTUK KERAJAAN CAMPURAN SETELAH PERDANA MENTERI WANITA PERTAMA DI PILIH


salam kepada semua...


BANGKOK 4 Julai – Pheu Thai akan membentuk kerajaan campuran dengan empat parti politik lain bagi memastikan kerajaan stabil, kata calon Perdana Menteri, Yingluck Shinawatra (Gambar). Beliau akan menjadi Perdana menteri dari kaum wanita yang pertama bagi negara Thailand

Pheu Thai yang memenangi 265 kerusi pada pilihan raya umum semalam, akan bekerjasama dengan Chart Thai Pattana (19 kerusi), Chart Pattana Pueu Pandin (tujuh kerusi), Phalang Chon (tujuh kerusi) dan Mahachon (satu kerusi).

"Dengan 299 kerusi, kerajaan campuran stabil sepenuhnya untuk bekerjasama dan berkhidmat kepada rakyat,” katanya kepada pemberita selepas mengadakan mesyuarat dengan parti-parti itu di sini hari ini.

Pemimpin Pheu Thai, Yongyuth Wichaidit, Penasihat Chart Thai Pattana, Mej. Jen. Sanan Kajornprasart, Pemimpin Chart Pattana Puea Pandin, Wannarat Charnnukul dan Pemimpin Phalang Chon, Chao Maneewong hadir pada mesyuarat itu.

Yingluck berkata, agenda segera kerajaan baru ialah untuk bekerja ke arah mencapai penyatuan rakyat dan menangani masalah ekonomi khasnya mengenai kenaikan harga barang dan komoditi.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Malaysia patut contohi thailand dari segi pembentukkan gabungan kerajaan antara parti

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse