Pages

Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Selasa, 5 April 2011

Score A Programme:PASTIKAN ANAK ANDA SENTIASA YANG TERBAIK...!!!!!




Apa itu Score A program ?
Score A adalah teknik pembelajaran terkini yang terbukti telah melahirkan pelajar yang mendapat keputusan peperiksaan A’ EXCELLENT..

Score A Programme diwujudkan untuk mengatasi masalah-masalah yang dihadapi oleh ibubapa dan pelajar sendiri seperti:-
  1. Ternik Belajar yang salah
  2. Tiada Keseronokan untuk Belajar – tidak minat belajar
Justeru itu, program kita adalah berteraskan ’output learning’ iaitu mengeluarkan apa yang kita belajar di sekolah ataupun pusat tuisyen. Dan medium yang kita gunakan adalah komputer.


Kita sedang berada di dunia ICT...Semua nyer di hujung jari. Kalau kita lihat segala2 disekeliling kita telah di online kan...

SEBAB ITU trend pendidikan turut BERUBAH!

Satu kaedah pembelajaran yang INTERAKTIF!!..
Lebih menarik minat pelajar berbanding buku...

Sekiranya anak2 kita pada masa skrg tidak didedahkan dgn komputer...mungkin pada masa itu anak2 kita akan berasa ketinggalan jauh. 

SCORE A PERINTIS!

Setakat ini, Score A sudah 10 tahun menjadi Perintis dalam pendidikan e-learning. Satu2 syarikat dimalaysia yg membawa produk pendidikan di Malaysia.


Online Demo-Boleh test tengok..Tapi kita siarkan 30% shj daripada keseluruhan program..

SILIBUS


Silibus pendidikan kita 100 % berpandukan silibus yg ditetapkan Kementerian Pendidikan Di Malaysia

OUTPUT LEARNING

klik e-EXAMINATION HALL untuk ke ruang latihtubi score A programme.


Ini adalah ciri2 unik dalam score A. Ciri2 unik inilah rahsia bagaimana kita lahirkan pelajar2 A cemerlang.

E-Schema – Jalan penyelesaian untuk setiap soalan

E- Topic Pelajaran berdasarkn bab.bebas memilih set soalan..kalau x ingat,dia boleh klik e-Notes disebelah kanan.

E- Assesment –Direka bercorak game..Bermula dari set Mudah dan perlu melepasi 80% untuk ke set soalan seterusnya iaitu Sederhana seterusnya Mahir. SUNGGUH MENARIK!!..kenapa 80%??..sbb 80% baru dpt A..kita nk terapkan pelajar SCORE A!

E-trial exam – set2 soalan percubaan./ ramalan dari sekolah BESTARI

E-pass year – Mempunyai koleksi soalan2 peperiksaan UPSR, PMR dan SPM daripada tahun 1993 hingga TERKINI!!
Hak ekslusif daripada Kementerian Pendidikan Malaysia untuk siarkan soalan2 exam ini secara elektronik!


CIRI-CIRI UNIK

E-Dictionary – kamus / tak payah lagi beli kamus tebal2. Double-click je perkataan yg xphm nanti akan terus keluar maksud..


Top Ranking Students-Sekiranya pelajar2 buat program dapat markah terbaik, name mereka mungkin akan tersenarai dalam Score top 100 students.
Dengan adenya system ranking , mcm gamelah…mereka akan cuba buat yg terbaik untuk mendapat ranking No. 1….sebab name sekolah terpapar.


eNotes- Pelajar2 akan dapat nota2 ringkas dalam bentuk carta alir, peta minda, nota komprehensif dan berjadual.. BOLEH DICETAK!!




.( Instant Marking)..kalau betul system akan bagitau good, well done, excellent.

Kalau salah, system akan bagitau—wrong answerpls try again.



bertujuan Mendisiplinkan pelajar2 untuk mematuhi masa..

  Ini contoh eReport Card pelajar...bagi pelajar meraka boleh tgk balik result,masa yg diambil dan soalan2 yg dorg salah..

2 ulasan:

areteacar berkata...

ramai dh join score A ni :)

MaErA kZz berkata...

panjang tol entry ni>> thanx for visit my orange blog :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse

Pengikut