Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Isnin, 10 Januari 2011

KUMPULAN BAJU MERAH KEMBALI TUNJUK PERASAAN DI THAILAND...!!!!!!!


salam kepada semua...


KUMPULAN BAJU MERAH KEMBALI MENGGANAS DI BANDARAYA BANGKOK.....
KALI INI DALAM JUMLAH YANG LEBIH BESAR IAITU SERAMAI 30,000 ORANG SELEPAS PERHIMPUNAN TERBESAR MEREKA APRIL TAHUN LALU YANG MENGORBANKAN HAMPIR 90 ORANG....KINI MEREKA MENUNTUT KERAJAAN UNTUK MEMBEBASKAN PEMIMPIN MEREKA YANG TELAH DITANGKAP PADA TAHUN LALU....MEREKA SEMUA INI MERUPAKAN PENYOKONG KUAT BEKAS PERDANA MENTERI MEREKA IAITU THAKSIN SHINAWATRA YANG TELAH DIGULINGKAN KERANA RASUAH....TAPI...KENAPA RAKYAT THAILAND MASIH MENYANJUNG TINGGI THAKSIN SINAWATRA INI...?????


PERSOALAN YANG MASIH BELUM TERJAWAB.....ADAKAH KUMPULAN INI DI BAYAR UNTUK MENJALANKAN DEMONTRASI UNTUK MENJATUHKAN KERAJAAN....?????


Berikut merupakan berita penuh mengenai perkara ini:-Lebih 30,000 penunjuk perasaan antikerajaan berhimpun di sini semalam dengan menyanyi dan memakai baju berwarna merah, kata polis.Ia merupakan tunjuk perasaan terbesar selepas pihak tentera melakukan operasi menyuraikan mereka pada April tahun lalu yang menyebabkan lebih 90 orang terbunuh.Menurut seorang pegawai polis, Piya Utayo, seramai 1,000 anggota pasukan keselamatan dikerah ke bandar raya itu untuk mengawal tunjuk perasaan itu.Kumpulan Baju Merah yang merupakan penyokong bekas Perdana Menteri Thailand, Thaksin Shinawatra itu berikrar melakukan tunjuk perasaan dua kali sebulan untuk meminta pembebasan pemimpin-pemimpin mereka yang dipenjarakan selepas protes pada April lalu. - Agensi

1 ulasan:

efa berkata...

tkutnya...nk tunjuk perasaan uhuhu

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse