Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Rabu, 12 Januari 2011

KHIR TOYO KINI KEHILANGAN GELARAN DATO` SERI......!!!!!!!!!


salam kepada semua...


KHIR TOYO SERAH BALIK GELARAN DATO` SERI....BELIAU TELAH MEMULANGKAN KEMBALI PINGAT DARJAH KEBESARAN SELANGOR ITU YANG MEMBAWA GELARAN DATO` SERI......BELIAU KINI BERGELAR DR MOHAMAD KHIR TOYO SAHAJA......
ADAKAH BELIAU SEPERTI ANAK JANTAN YANG BERANI MEMULANGKAN KEMBALI PINGAT YANG DIANUGERAHKAN OLEH SULTAN SELANGOR ITU..ATAU BELIAU MEMANG TAHU BAHAWA BELIAU TIDAK LAYAK MEMILIKI PINGAT DARJAH KEBESARAN ITU KERANA BERSALAH DALAM KES RASUAH YANG SEDANG BELIAU HADAPI...?????NAMUN,PENULIS MEMUJI KEBERANIANNYA UNTUK MEMULANGKAN PINGAT ITU SEBAGAI SATU TANDA BAHAWA BELIAU MENGHORMATI PINGAT YANG DIBERIKAN OLEH BAGINDA SULTAN SELANGOR KEPADA BELIAU........


SIAPA LAGI YANG BERANI MEMULANGKAN DARJAH KEBESARAN YANG MEREKA MILIKI DAN MENGAKUI KESILAPAN YANG TELAH DILAKUKAN KEPADA NEGARA....??????Berikut merupakan berita mengenai kenyataan ini.......:-Bekas menteri besar Selangor Dr Mohd Khir Toyo telah memulangkan sementara darjah kebesaran Selangor yang membawa gelaran Dato' Seri.

Katanya, beliau telah telah menghantar surat kepada Sultan Selangor bagi memulangkan sementara pingat darjah kebesaran Selangor Seri Paduka Mahkota Selangor (SPMS).

NONE"Surat tersebut dibuat berikutan kejadian saya didakwa di Mahkamah Sesyen Shah Alam beberapa hari sebelumnya atas tuduhan salahguna kuasa," tulis Dr Mohd Khir dalam blognya hari ini.

'Pemulangan semula pingat ini bagi mengelak darjah kebesaran negeri turut terpalit dengan sebarang keaiban sepanjang pertuduhan dan perbicaraan yang akan berlangsung," tambahnya.

"Hari ini Dewan Diraja telah memperkenankan pemulangan semula pingat tersebut," kata Dr Mohd Khir yang turut melepaskan jawatan ketua pembangkang DUN Selangor baru-baru ini.

"Justeru mulai hari ini semua media dan dan penganjur program hendaklah menggugurkan nama Dato Seri dari pangkal nama saya dan menggunakan nama Dr Mohamad Khir bin Toyo sahaja," tulisnya.
khir toyo mansion 060709 06Dr Mohd Khir didakwa telah mendapatkan untuk dirinya dan isteri Zahrah Kechik, 45, suatu barang berharga dengan suatu balasan yang beliau ketahui tidak mencukupi iaitu dua lot tanah dan sebuah rumah yang terletak di alamat no 8 & 10, Jalan Suasa 7/1 L, Shah Alam, daripada Ditamas Sdn Bhd melalui pengarah Ditamas, Shamsuddin Hayroni, dengan harga RM3.5 juta, sedangkan hartanah itu telah dibeli oleh Ditamas pada 23 Disember 2004 dengan harga RM6.5 juta.

Perbicaraan kes rasuah terhadap menteri besar Selangor itu akan didengar pada 6 hingga 24 Jun ini.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

org kata budi bhase budaya kita,
kalau org bg kita ucap terima kasih,
kalau ambil tanpa izin tue mencuri,
mencuri itu dosa,
kalau nak katala "share dr mana..."
x baek cedok hak org lain untk naikkan nama sendiri~
x berkat t~

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse