Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Isnin, 10 Januari 2011

ADAKAH INI TUGAS WAKIL RAKYAT KEPADA RAKYAT..????....ADUN KOMTAR HARUS BERTANGGUNGJAWAB DENGAN TINDAKAN BIADAP INI..!!!!!!!Kejadian ini dirakamkan pada 2/1/11 berpunca dari kemalangan jalan raya yang melibatkan sebuah kereta yang dilanggar oleh kereta lain hingga terbabas ke tepi kedai nasi kandar milik En Syed Kassali.

Dalam insiden tersebut Ng Wei Aik,Adun Komtar memerangkap setiausaha DAP telah datang dan terus menuduh restoran tersebut menjadi punca kemalangan,dan terus menyerang pemilik kedai dengan kata kata kesat "Tutup Balik India", "Pembunuh Kalau Org Mati, Kamu Boleh Bertanggungjawab Ke".


Video rakaman mengenai kejadian ini  membuktikan betapa kurang ajar,biadap & angkuhnya seorang Wakil rakyat bernama Ng Wei Aik iaitu Adun Komtar,yang menjadi persoalan lokasi kejadian adalah di kawasan DUN Pengkalan Kota yang diwakili oleh YB Lau Keng Ee.

Mengapa Ng Wei Aik lebih sudu dari kuah,sedangkan lokasi kedai tersebut bukan kawasan DUN KOMTAR.


Tindakan beliau ternyata menyalahi undang undang,beliau tidak ada kuasa mengarahkan penguatkuasa MPPP untuk menyita barang barang milik peniaga tersebut. Mengapa rokok dan wang didalam premis kedai turut di samun oleh Mereka..!!!!!

Adakah dengan menjadi seorang wakil rakyat ,mereka ini boleh bertindak kasar hingga mengilas tangan peniaga tersebut?.

Mengapa pihak MPPP membenarkan  Ng Wei Aik memberi arahan sewenang wenangnya kepada penguatkuasa? Undang undang apa yang diguna pakai pada ketika itu? .


Rakyat Pulau Pinang tahu peniaga cina langsung tidak dilayan sedemikian rupa,di seluruh pelusok negeri terutamanya di kawasan bandar peniaga cina bebas berniaga malah diberi keistimewaan oleh pihak DAP,buktinya New Lane ditutup jalannya hingga mengganggu penguna jalan raya.

Keadilan sebeginikah yang dimahukan oleh rakyat Pulau Pinang? 

Peniaga melayu,mamak dan bukan cina ditindas semahu mahunya,mereka tidak diberi peluang untuk membela diri.Malah tindakan yang diambil lebih kepada sentimen perkauman dan kepentingan politik.

Beranikah Adun DAP mengambil tindakan terhadap peniaga peniaga Cina di sekitar Georgetown?Batu Uban? Air Itam?Chai Leng Park? Bukit Mertajam?Jalan Raja Uda? Ini adalah sebahagian kawasan kawasan peniaga cina yang tidak pernah di sentuh oleh PBT. Apa keistimewaan mereka ini semua? Adakah wang dan kuasa politik menjadi kuasa penentu segala tindakan


Tidak pernah dalam sejarah negeri Pulau Pinang seorang Yb bertindak sedemikian rupa,selama 50 tahun rakyat tidak pernah dikasari dan dizalimi sebegitu teruk dan hina. Yang kerap dan selalu menjadi sasaran adalah peniaga melayu/Islam. Tidak ada mana mana peniaga berketurunan cina dilayan sedemikian.MANA PERGINYA PARTI PAS DAN KEADILAN DI PULAU PINANG...?????
MEREKA SEHARUSNYA MENGUTUK TINDAKAN ADUN YANG BIADAP INI..!!!!!


KETUA MENTERI HARUS MENGENAKAN TINDAKAN TEGAS.....!!!!!!


INI ADALAH PERSOALAN HAK RAKYAT UNTUK BERNIAGA..BUKAN MEREKA BERNIAGA UNTUK POLITIK...!!!!!!Bukti video di sini:-Tiada ulasan:

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse