Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Ahad, 8 November 2009

kebun master
 salam kepada semua pembaca blog ini......

1.Pada hari semalam 7 november 2009 penulis telah berpeluang untuk pergi ke kebun master kolej kediaman ungku aziz Prof Madya Dr Abd Jalil othman di Felda Trolak,Perak.

2.Pengalaman yang sangat berharga dan seronok dapat melihat kawasan kebun yang sangat indah permandangannya serta dapat berkelah di kebun master.

3.Master menceritakan bahawa kebun ini di beli dengan harga Rm 100,000 .bayaran selama 5 tahun.kebun di sini adalah anugerah felda kepada semua ahli lembaga pengarah felda.tetapi master dapat membelinya dan merupakan satu-satunya orang luar yang berjaya membeli kebun ini.

4.Antara pokok buah yang terdapat di kebun master ialah rambutan,pulasan,durian,nangka madu,ciku madu dan bermacam lagi.ketika kami di sini hanya pulasan dan rambutan sahaja yang masak ranum.pokok durian master baru kali pertama berbuah dan sedang belajar untuk berbuah.

5.Pokok di sini tumbuh dengan subur dan di jaga serta diawasi dengan baik oleh pekerja yang telah diupah untuk menjaga kebun ini.kami telah mengutip buah pulasan dengan banyak sekali.buah pulasan master sangat besar dan manis rasanya.sambil kami mengutip buah ini kami makan.dalam 8 plastik besar kami dapat mengutip semua buah pulasan master ini.

6.Terima kasih juga diucapkan kepada pak cik zul yang telah menyediakan makanan untuk kami berkelah.masakan nasi lemaknya memang best.master juga smepat menunjukkan kehandalannya memasak maggie.

7.kami semua bersama-sama mengutip buah bersama master.antara yang tidak ketinggalan adalah cik Azhan Fellow kami yang juga turut ikut serta.malahan beliau sanggup memanjat pokok pulasan untuk mengambil buah-buah yang tinggi.abg aru,abg husin dan presiden fahmi adilah serta setiausaha sue turut menyumbang tenaga untuk mengutip buah pulasan.

8.penulis memang tidak akan lupakan pengalaman bersama master di sini.terima kasih kepada master kerana sudi membawa kami di sini dan memberikan buah-buah di kebunnya kepada kami untuk diagihkan kepada kawan-kawan kolej yang lain.terima kasih kepada master...

Tiada ulasan:

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse