Pages

Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Selasa, 23 September 2008

slogan kosong barat

assalamualaikum semua.......
sudah 3.30 pagi agaknya...tapi asri belum tidur lagi....hehe....biasalah tu kan...kadang-kadang susah juga nak tido.....hari ini masuk hari ke 3 asri menulis blog..baru je blog ni...hehe....tetapi rasa menarik sangat menulis kat blog ni..paling tidak dapat mengisi masa lapang daripada perkara yang tidak berfaedah.isu apa yang asri nak utarakan ye....agak kawan-kawan isu apa yang hangat diperkatakan sekarang ye...isu macam mana asri nak bincangkan bersama dalam blog ni ye....mungkin banyak perkara yang kita boleh bincangkan tetapi asri cuma mahu supaya isu kita bincang ini untuk kepentingan bersama.tentang perubahan kuasa antara dato seri abdullah badawi dengan timbalanya dato seri najib tun razak hangat diperkatakan dalam media massa sekarang.kalau ikut apa yang telah disepakati oleh semua semua pemimpin umno ialah supaya abdullah badawi meletakkan jawatan pada tahun 2010..tetapi sekarang berlainan pula nadanya daripada beberapa ahli umno yang mahu abdullah badawi bersara lebih awal..macam-macam politik malaysia sekarang.tetapi perubahan arus politik perdana dalam negara kita ini bagi asri adalah sesuatu yang sihat kerana kita sudah melihat bagaimana kebijakan kita memilih pemimpin.semua orang tentunya mahukan pemimpin yang benar-benar hebat.contoh yang paling terang dan jelas ialah nabi muhammad s.a.w yang merupakan pemimpin agung yang diutuskan oleh ALLAH kepada umat manusia.bagaimana kempimpinan rasullulah mendidik para sahabat untuk menjadi seorang khalifah diatas muka bumi ini.sehingga sekarang sejarah mengenainya masih diperkatakan dan dibincangkan.tetapi cuma sayangnya generasi kita ini terlalu sukar untuk mengikut didikan rasullulah ini.mungkin kerana telah terlalu banyak terpengaruh dengan kempimpinan barat yang hanya nampak hebat secara taktikalnya sahaja tetapi sangat lemah dalam sistem secara kesuluruhanya.tetapi apa yang boleh kita lakukan,hanya ikut sahajalah sebab mereka ini yang lebih berkuasa.jika kita tidak mengikut telunjuknya sudah tentu negara kita akan dilabelkan sebagai negara pengganas.tetapi rasanya mereka inilah samseng-samsengnya.seolah belaku tidak adil.....dengan slogan hak asasi manusia dan kemanusian sejagat sekadar mengaburi penduduk di muka bumi ini dengan keprihatinan mereka tetapi sebaliknya merekalah dalang kepada semua ini.yang mencetuskan keganasan dan huru-hara.kita semua harus sedar tentang fenomena yang belaku sekarang.jika benar-benar hebat sistem yang dibawa oleh mereka ini yang didalangi oleh amerika sudah tentu mereka dapat memastikan keamanan di palestin sekarang tetapi sebaliknya itu semua tidak berlaku kerana ada propoganda yang ingin mereka laksanakan.kita harap malaysia ini tidak menjadi mangsa dengan sistem barat ini.semoga malaysia akan mendapat pemimpin yang benar-benar hebat untuk terus memelihara maruah dan kedaulatan negara kita....

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse

Pengikut