Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Ahad, 15 April 2012

KEBODOHAN MAHASISWA DALAM SELESAIKAN ISU PTPTN!salam kepada semua...


DARIPADA PANDANGAN ANDA SEMUA...ADAKAH TINDAKAN MAHASISWA DALAM DEMONTRASI PTPTN DI MASJID JAMEK SEMALAM ADALAH SATU TINDAKAN BIJAK ATAUPUN BODOH DAN BIADAP..???????

KALAU KAU BENAR-BENAR MAHU PTPTN ITU DIMANSUHKAN DAN PENDIDIKAN PERCUMA DIBERIKAN...KAU INGAT TINDAKAN KAU DI ATAS TERSEBUT BOLEH MENYELESAIKAN MASALAH DAN KERAJAAN AKAN MENURUTI HASRAT DAN KEHENDAK KAU..????

SERIUS...AKU RASA BENCI DENGAN TINDAKAN MAHASISWA YANG BEROTAK UDANG DAN BODOH DALAM MELAHIRKAN EMOSI KEKECEWAAN....!!!!!!!!

KAU BUAT KALUNGAN BUNGA PADA PERDANA MENTERI DAN PENGAJIAN TINGGI TU KAU IKUT ADAT MANA...?...AKHLAK MANA YANG KORANG BELAJAR NI...!!!!..

KAU ORANG YANG BUAT IDEA INI ADALAH MAHASISWA BODOH DAN CETEK AKAL DAN TIDAK LAYAK UNTUK DIAGUNGKAN SEBAGAI PEJUANG MAHASISWA...!!!!!

ADAKAH SEMUA MAHASISWA YANG IKUT DEMONTRASI SEMALAM BUAT PINJAMAN DENGAN PTPTN...????.....DAN KORANG SEMUA MEMANG ADA MASALAH DENGAN PTPTN...?????????
 ATAUPUN KORANG HANYA BERLAGAK MENUNJUKKAN KEPADA MASYARAKAT BAHAWA KORANG SEMUA ADALAH PEJUANG SEBENAR MAHASISWA...
TAPI KORANG TERLALU BODOH SEBAB SEBENARNYA KORANG BUKAN MEMPERJUANGKAN HAK MAHASISWA..TETAPI KORANG MEMPERJUANGKAN KEPENTINGAN POLITIK....!!!!!

AKU RASA HANYA SEGELINTIR SAHAJA MAHASISWA YANG BUAT PINJAMAN DENGAN PTPTN DALAM DEMONTRASI SEMALAM....YANG LAIN DAPAT BIASISWA DARIPADA KERAJAAN PUSAT DAN NEGERI DAN ADA JUGA YANG DAPAT BIASISWA DARIPADA BADAN-BADAN NGO DAN PERNIAGAAN....

AKU PUN SECARA JUJUR MAHU PTPTN NI DIHAPUSKAN OLEH KERAJAAN DAN DITUKARKAN KEPADA BIASISWA...TETAPI ADAKAH JALAN INI DAPAT MENYELESAIKAN PERKARA INI...?????

KALAU KORANG MAHU BERDEMO..BERDEMO SECARA AMAN....JANGAN CETUSKAN PROVOKASI DAN MENGAIBKAN PEMIMPIN NEGARA DENGAN CARA PALING BODOH...!!!!!!

PERBUATAN KORANG INI SEBENARNYA TELAH MEMBURUKAN LAGI IMEJ MAHASISWA...KORANG MENCONTENGKAN ARANG DAN MENCALIT TAHI PADA SELURUH MAHASISWA DENGAN PERBUATAN BIADAP KORANG INI...!!!

KALAU PEMIMPIN YANG KORANG AGUNG-AGUNGKAN SELAMA INI DIPERLAKUKAN SAMA DENGAN APA YANG KORANG BUAT SEMALAM...APA PERASAAN DAN PANDANGAN KORANG..??????....MESTI KO AKAN CAKAP ITU TINDAKAN BODOH DAN BIADAP JUGA KAN...!!!!!

AKU MARAH DENGAN PERBUATAN BIADAP KORANG INI...BUKAN ITU CARANYA...KORANG SEOLAH-OLAH MEMPERBESARKAN LAGI API YANG SEDANG MARAK MENYALA....!!!!!!!

KALAU KAU TURUN DEMONTRASI SEMALAM....DAPAT BIASISWA DARIPADA KERAJAAN..BAIK KAU PULANGKAN SEMULA DUIT BIASISWA KORANG ITU..DAN MOHON PINJAMAN PTPTN......

JANGAN BERCAKAP BESAR DAN BODOH KALAU KORANG BUKAN PEMINJAM PTPTN..TETAPI BERLAGAK MACAM KORANG BERHUTANG DENGAN PTPTN INI...!!!!!!!

AKU JUGA MOHON JASA BAIK KERAJAAN UNTUK MENGKAJI DAN MENILAI DENGAN SEBAIK MUNGKIN..ADAKAH PTPTN INI BOLEH DITUKARKAN KEPADA BIASISWA..?

KALAU KERAJAAN TIDAK ADA JALAN MENYELESAIKAN PERKARA INI ..MAHASISWA HARUS TAMPIL MEMBERIKAN IDEA DAN PANDANGAN TERSENDIRI BAGAIMANA IMPIAN INI BOLEH JADI KENYATAAN..!!!!!

1 ulasan:

DibaHadzim berkata...

dorg ni sume dah takde kje . dh kasi pinjam tuh , byr lah blk . xkn semua nk free . mcm mne msia nk maju . haihhh

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse