Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Ahad, 12 Julai 2009

haluansiswa UM

BATALION OF KUAZIANS.......

salam kepada semua pembaca blog asri....
baru kali ini asri berpeluang untuk menulis sedikit coretan rasa di laman ini.

asri hanya ingin menceritakan mengenai haluansiswa yang telah di lalui oleh semua pelajar sesi kemasukan baru ke universiti malaya.
pada tahun ini minggu haluansiswa yang di lauli di universiti malaya tidaklah seperti yang dilalui tahun-tahun sebelumnya kerana kes virus influenza H1N1 yang telah melanda negara.jadi aktiviti haluansiswa pada kali ini adalah terbatas dan terhad hanya di kolej-kolej kediaman sahaja.
moto
haluansiswa UM iaitu UM IS ONE TOWARDS 1MALAYSIA sangat bersesuaian kerana menanamkan semangat perpaduan di kalangan warga universiti malaya.
asri diberikan tanggungjawab sebagai timbalan pembantu mahasiswa di kolej kediaman ungku aziz.alhamdullilah segala yang dirancang dapat dilaksanakan dengan sangat baik sekali walaupun suasananya agak berbeza.

perkara yang paling menarik sekali ketika haluansiswa kali ini ialah kami tidak terlalu berkasar dengan pelajar-pelajar junior ini.kami sentiasa menjaga kebajikan mereka.tidak ada langsung sesi braintouchere dan ragging.malahan pelajar-pelajar junior kolej ungku aziz ini semuanya patuh kepada arahan dan ramai yang berbakat.
keistimewaan kolej ungku aziz ini ialah menerima pelajar-pelajar dari luar negara.pada kali ini asri sememangnya teruja dan terkejut dengan perangai pelajar-pelajar international ini.sebelum ini pelajar international sememangnya terkenal dengan sikap kedegilan mereka.tetapi pada tahun ini sangat berbeza kerana mereka sangat ramah dan memberikan kerjasama yang sepenuhnya kepada semua barisan pembantu mahasiswa.

harapan asri ialah semua pelajar baru di kolej kediaman ungku aziz akan sentiasa memberikan sumbangan yang terbaik untuk kolej di samping mendapat pengalaman yang berharga.

Tiada ulasan:

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse