Bahan-bahan:
200 gm tepung gandum
70 gm tepung kastad
75 gm gula halus
180 gm butter
1 biji telur
1/2 tsp serbuk penaik
Bahan hiasan:
250 gm coklat masakan (Cairkan secara double boiler)
Gula manik atau apa-apa hiasan yang sesuai
Cara-cara:
Ayak tepung gandum, tepung kastad dan serbuk penaik.
Dalam satu mangkuk lain, putar butter dan gula hingga gebu dan warna menjadi pucat.
Masukkan telur dan pukul rata.
Masukkan bahan ayak dan uli hingga menjadi doh.
Canai dan terap dengan acuan bentuk aiskrim.
Bakar dalam oven pada suhu 160 C sehingga biskut masak. Sejukkan di atas redai.
Celupkan hujung biskut ke dalam coklat yang telah dicairkan dan taburkan gula hiasan di atasnya.
Setelah coklat mengeras, simpan biskut di dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan