Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Selasa, 1 Februari 2011

MINYAK PETROL RON 97 NAIK LAGI...ORANG KAYA DAN TOKEY BESAR PENING KEPALA...!!!!!!!!salam kepada semua....


HAHAHAHA...RON 97 NAIK 10 SEN LAGI......


INGAT KERAJAAN MALAYSIA BUAT LAWAK........
MINYAK RON 97 AKAN BERHARGA RM 2.50 SELEPAS INI.....


BIJAK JUGA KERAJAAN MALAYSIA NAIK SIKIT-SIKIT HARGA MINYAK..TAK NAIK SEKALIGUS TERUS.....MESTI RAKYAT MENGAMUK PUNYA.......ALA...BARU EMPAT KALI NAIK......KERAJAAN JANGAN RISAU.....RAKYAT TAK MARAH PUNYA.....LAGIPUN..BARISAN NASIONAL DAH MENANG KAT TENANG,.....RAKYAT DAH TENANG SEKARANG.....???????HAHAHAHAHA....MACAM NI KA....?????LAGI PUN RON 97 NI IKUT HARGA MINYAK PASARAN DUNIA.....SEKARANG HARGA MINYAK NI NAIK..SEBAB TU KERAJAAN NAIKKAN....PAKAI MINYAK RON 95 SUDAH..KERAJAAN DAH BAGI SUBSIDI.........HAHAHAHA.....BAGUS JUGA KAN...YANG PAKAI RON 97 NI..ORANG KAYA-KAYA DAN TOKEY-TOKEY BESAR........BUKAN RAKYAT MISKIN DAN SEDERAHANA......SEMUA PAKAI MINYAK PETROL  RON 95 JE.....HAHAHAHAHA...KESIAN ORANG YANG PAKAI MINYAK RON 97 KAT MALAYSIA NI....Berikut merupakan berita penuh mengenai perkara ini :-Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen berkuatkuasa tengah malam ini menurut satu sumber industri.
Dengan kenaikan itu, harga petrol RON97 akan meningkat menjadi RM2.50 seliter (RM2.40 sebelumnya).
Ini merupakan kenaikan harga yang keempat berturut-turut bagi petrol RON97.

Kenaikan harga ini juga dilakukan sehari selepas pilihan raya kecil DUN Tenang yang berlangsung semalam.
Semenjak tahun lalu, harga RON97 mula dinaikkan kepada RM2.15 pada 2 November, RM2.30 pada 1 Disember dan terus meningkat kepada RM2.50 pada 4 Januari tahun ini.

Harga bagi petrol RON97 yang banyak digunakan oleh kenderaan berkuasa tinggi, tidak ditetapkan kerajaan kerana ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa.

Apungan itu diperkenalkan tahun lalu dan satu gred baru petrol RON95 turut diperkenalkan.
Harga bagi RON95 kini ditetapkan pada kadar RM1.80 seliter.

Pengurangan subsidi bagi bahan keperluan seperti petrol telahpun mula diperkenalkan melalui Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (PEMANDU) sejak awal tahun lalu.

Badan berkenaan ditubuhkan bagi mengurangkan beban subsidi negara.

Tiada ulasan:

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse