Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Rabu, 9 Februari 2011

AMERIKA SYARIKAT JANGAN JADI HERO DI MESIR....!!!!!..BIAR RAKYAT MESIR YANG TENTUKAN NEGARA MEREKA..!!!!!!!salam kepada semua....


RUSUHAN DI MESIR SEKARANG INI MASUK MINGGU KETIGA.......


RAKYAT MESIR MASIH TIDAK BERGANJAK MAHU PRESIDEN HOSNI MUBARAK BERUNDUR SEGERA......SEKARANG AMERIKA SYARIKAT MEMBERIKAN TEKANAN TERBUKA KEPADA MESIR.. GESA MESIR MANSUH DARURAT YANG DIKUATKUASAKAN SEJAK 30 TAHUN LALU...


WAH..DARURAT SELAMA 30 TAHUN...?????SEKARANG INI AMERIKA MASUK CAMPUR DALAM URUSAN MESIR......KENAPA AMERIKA MASUK CAMPUR..????....MAHU JADI HERO KEPADA RAKYAT MESIR KE...????NAK TUNJUKKAN KEPADA MASYARAKAT DUNIA BAHAWA AS  MAHU MEMBANTU RAKYAT MESIR YANG BERAGAMA ISLAM...???AMERIKA SYARIKAT SUDAH TENTU AGENDA TERSEMBUNYI DI MESIR.....!!!!!!BAGAIMANA KALAU RAKYAT SESEBUAH NEGARA ITU MENGADAKAN DEMONTRASI BESAR-BESARAN UNTUK MENOLAK SISTEM ISLAM DAN UNDANG-UNDANG ISLAM...????ADAKAH DEMONTRASI INI AKAN JADI SEBAGAI SATU HAK MAJORITI RAKYAT ...????..ATAU BAGAIMANA....????LEBIH TERUK LAGI KALAU RAKYAT ISLAM SENDIRI BERDEMONTRASI MENOLAK UNDANG-UNDANG ISLAM DAN SISTEM ISLAM.......!!!!!!


ADAKAH DEMONTRASI ITU AKAN JADI SATU KEBANGKITAN RAKYAT MENOLAK SISTEM ISLAM.....?????....


YANG PALING GEMBIRA KALAU PERKARA INI BENAR-BENAR TERJADI ADALAH AMERIKA SYARIKAT DAN YAHUDI ISRAEL....!!!!!!!
Berikut merupakan berita mengenai perkara ini :-KAHERAH, 9 Feb — Dilihat sebagai tekanan terbuka ke atas pentadbiran Hosni, Amerika Syarikat (AS) menggesa kerajaan Mesir menarik balik undang-undang darurat yang dikuatkuasakan sejak 30 tahun lalu.
Naib Presiden AS Joe Biden membuat gesaan itu ketika menghubungi rakan sejawatannya Omar Suleiman semalam.

Gesaan itu dibuat sehari selepas penunjuk perasaan meningkatkan protes mereka di Kaherah dan di beberapa bandar raya lain.Demonstrasi di tengah Kaherah berlarutan sejak 25 Januari lalu.Gesaan dan peningkatan protes disaksikan meskipun kerajaan mengumumkan rancangannya mahu melihat peralihan kuasa secara aman.

Mereka mendesak Presiden Hosni Mubarak berundur segera sedangkan pemimpin itu mahu kekal dalam jawatannya sehingga September ini dan tidak bertanding semula buat penggal keenam.Biden dikatakan memberitahu Omar bahawa pelan peralihan yang luas seharusnya membawa kemajuan “segera, tidak boleh ditarik balik.”

Beliau juga memberitahu menteri dalam negeri Mesir bahawa pihaknya harus menghentikan segera tindakan menahan dan memukul pemberita dan membenarkan kebebasan berhimpun.Laporan BBC menyebut, ini kali ini pertama sejak kebangkitan rakyat 25 Januari lalu Washington membuat tuntutan secara khusus yang terbuka.

Laporan media asing juga menyebut, peningkatan protes menunjukkan langkah diumumkan kerajaan Mesir sejak beberapa hari lalu tidak mencukupi.Demonstrasi juga menyaksikan kehadiran dalam jumlah yang ramai di Iskandariah dan beberapa bandar lain.

Buat masa ini Hosni telah menubuhkan jawatankuasa untuk mengesyorkan pindana perlembagaan.
Antara pindaan dikaji ialah mengehadkan tempoh mandat presiden.
Pertubuhan Human Rights Watch (HRW) melaporkan seramai 297 orang terbunuh sejak 28 Januari lalu.

Tiada ulasan:

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse