Selamat datang ke blog Smart Generation kami menyediakan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih dengan harga berpatutan! kepuasan anda keutamaan kami!.Jangan lupa untuk follow blog ini ok..:-)..SMART GENERATION MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA.

Isnin, 2 Mei 2011

OSAMA LADEN MENINGGAL DUNIA SATU KEHILANGAN BESAR BUAT DUNIA ISLAM,Penulis Smart Generation mendoakan semoga Osama b Laden ditempatkan dikalangan orang-orang yang mati syahid dan berada dikalangan syuhada yang bakal menikmati syurga Allah.Walaupun Kematian Osama B Laden ini diraikan dan mendapat sambutan hebat daripada rakyat Amerika namun Kematian Osama B Laden bagi dunia Islam adalah sangat memilukan.Osama B Laden digeruni oleh Amerika Syarikat kerana mempunyai rangkaian Tentera Muslim terbesar iaitu Al-Qaeda.Kematian Osama B Laden ini akan menyebabkan Negara Barat akan menjadi semakin angkuh dengan kekuasaan mereka.Semoga akan lahir lebih ramai lagi Pemimpin Islam yang berani melawan keganasan Amerika Syarikat dan sekutu besarnya israel...


Musuh nombor satu Amerika Syarikat, Osama Laden meninggal dunia dan pengumuman rasmi berhubung perkara telah dibuat oleh Presiden Barack Obama.

NONEWartawan Al Jazeera di Kabul berkata, pihak berkuasa Afghanistan mengesahkan kematian pemimpin Al Qaeda itu dan mayat Osama kini berada dalam tangan Amerika Syarikat.

Allahyarham dibunuh di Pakistan dalam serangan pada Ahad.

Osama, hartawan kelahiran Arab Saudi itu menjadi buruan Amerika Syarikat apabila dikatakan terlibat dalam perjuangan bersenjata di seluruh dunia.

Antaranya, deliau dilaporkan sebagai pihak di belakang serangan 11 September ke atas negara kuasa besar dunia itu.
Pemimpin Al-Qaeda Osama Laden dibunuh pada Ahad di Abottabad, Pakistan dalam peristiwa tembak-menembak melibatkan pihak Amerika syarikat, kata Presiden Barack Obama.

"Saya boleh beritahu kepada rakyat Amerika dan dunia bahawa Persatuan Bangsa-bangsa Bersatu menjalankan operasi yang membawa kepada pembunuhan Osama bin Laden," kata Obama dalam stesen televisyen Amerika dalam pengumuman ringkas sembilan minit.

Menurut Obama, perisikan Amerika tahun lalu mendapat tahu bahawa Osama, yang merancang serangan pada 11 September 2011 berada di Pakistan.

"Minggu lepas, kita dapati telah cukup maklumat" untuk melancarkan serangan, kata Obama.

Operasi itu dilancarkan pada Ahad "atas arahan saya," kata Obama. Selepas tembak-menembak, Osama terbunuh dan mayatnya disimpan oleh pihak Amerika Syarikat.

Obama mengucapkan terima kasih kepada kerjasama Presiden Pakistan Asif Ali Zardari dan pihak berkuasa keselamatan Pakistan yang "membawa kami kepada bin Laden".

"Keadilan telah dilaksanakan," kata Obama. "Kematian Bin Laden menandakan kejayaan yang signifikan hari ini... usaha menumpaskan al-Qaeda," kata Obama.

Bekas Presiden Amerika Syarikat George W Bush meminta Rumah Putih mengucapkan tahuan atas kematian itu, lapor CNN.

Bekas Presiden Bill Clinton pula menggelarkan perkara itu sebagai "sangat penting, bukan untuk keluarga mangsa serangan 11 September dan serangan lain al_qaeda, tetapi untuk seluruh dunia yang mahu bersama-sama membina masa depan yang aman, bebas dan sesuai untuk anak-anak."

Rakyat Amerika kini mula berkumpul depan Rumah Putih sambil mengebarkan bendera dan menyanyikan lagu kebangsaan Amerika Syarikat.

Senat negara itu sebelum ini menawarkan hadiah RM50 juta untuk nyawa Osama. Ia direstui oleh Bush sebagai presiden pada masa itu.

- dpa


4 ulasan:

[sutera kasih] berkata...

'Obama' 'Osama'...hmm..al-fatihah kpd pejuang Islam yg gugur syahid..

FAHMI berkata...

aku pernah baca dan dengar yang osama bin laden ni figura US jugak.hanya sebagai satu corak permainan US. betul ke??

cacing berkata...

benar ke semua dakwaan tu? pasti ke dia tu syahid islam? betul ke cara dia ajar dalam al-qaeda tu leh diterima dalam cara perjuangan dalam islam yang sebenar? emmm.... banyak persoalan yang timbul dari isu ini.... jadi, kuatkan iman... kaitan? bnyk kaitannya.... =)

suhaimi a.k.a cumey berkata...

osama adalah tim osman agen cia.ini sume rancangan freemanson.jgn percaya cnn mahupun aljazeera.serangan 11 september tu pun rancangan dowang zionis laknattullah. mereka adalah master of make belive. mereka buatkan anda percaya.

CARI ITEM PILIHAN ANDA DI SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BORANG TEMPAHAN ONLINE (LENGKAPKAN SELEPAS PEMBAYARAN DI BUAT SAHAJA)

Powered by 123ContactForm | Report abuse